Majlis Letter Of Intent (LoI) Antara UPM & Inoue Calcium Cooperation | FACULTY OF AGRICULTURE
» NEWS » Majlis Letter of Intent (LoI) antara UPM & Inoue Calcium Cooperation

Majlis Letter of Intent (LoI) antara UPM & Inoue Calcium Cooperation

Fakulti Pertanian, Universiti Putra Malaysia telah menandatangani Letter of Intent (LoI) dengan Inoue Calcium Cooperation pada 19 Julai 2018 bertempat di Galeri Putra, Bangunan Canselori Putra.

Majlis ini telah disempurnakan oleh YBhg. Prof. Datin Paduka Dato' Dr. Aini Ideris, Naib Canselor Universiti Putra dan Mr Takashi Inoue, Chief Executive Officer, Inoue Calcium Corporation. Turut hadir ke Majlis ini adalah Datuk Michael Kang Hua Keong, National President, SME Association of Malaysia.

UPM akan menjalankan kerjasama dalam penyelidikan dalam bidang patologi tumbuhan. Melalui kerjasama ini, UPM akan menguji dan verifikasi produk keluaran Inoue Calcium Cooperation iaitu IC Bordeaux dalam mengatasi penyakit pada tanaman tempatan. Hasil kajian ini akan digunakan dalam aktiviti peyebaran maklumat produk tersebut.

Date of Input: 04/12/2018 | Updated: 04/12/2018 | amirahhani

FACULTY OF AGRICULTURE