SAMBUTAN BULAN KESEDARAN KESELAMATAN DAN KESIHATAN PEKERJAAN (KKP) PERINGKAT FAKULTI PERTANIAN 2023 | FACULTY OF AGRICULTURE
» ACTIVITIES » Group Photo

Event Title
12 Sep 2023 - 13 Oct 2023
Agriculture Hall
Event Summary
SAMBUTAN BULAN KESEDARAN KESELAMATAN DAN KESIHATAN PEKERJAAN (KKP) PERINGKAT FAKULTI PERTANIAN 2023 Sukacita dimaklumkan bahawa Fakulti Pertanian akan menganjurkan Sambutan Bulan Kesedaran Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (KKP) Peringkat Fakulti Pertanian 2023 yang akan berlangsung sepanjang bulan September - Oktober 2023. Pelbagai aktiviti menarik berkaitan keselamatan dan kesihatan pekerjaan telah dirancang sepanjang tempoh tersebut, antaranya termasuklah; 1. Taklimat Penyakit Pekerjaan & Promosi Kesihatan 2. Taklimat Kesukarelawan 3. Kempen Derma Darah dari (Pusat Darah Negara) 4. Kursus Pengurusan Tindakan Kecemasan (IAP) 5. Kursus & Demonstrasi Pemadaman Kebakaran 6. Kursus Pengurusan Ergonomik Kendiri oleh NIOSH 7. Taklimat Keselamatan di Ladang & Makmal 8. Forum Keselamatan Siber "Spot The Scammers" 9. Taklimat Pengendalian Alatan Makmal Berisiko Tinggi 10. Taklimat Keselamatan Penggunaan Racun di Ladang 11. Aerobik Fun & Fit & OSH Race Adalah diharapkan program yang dirangka seumpama ini akan dapat memberi manfaat kepada lebih 800 orang warga Fakulti Pertanian terutamanya (kalangan staf dan pelajar) serta UPM amnya berkaitan keselamatan dan kesihatan di tempat kerja/belajar. Sehubungan itu, fakulti sangat berbesar hati menjemput YBhg. Dato'/Datin/Prof./Dr./Tuan/Puan, untuk bersama-sama mengambil bahagian dan memeriahkan aktiviti Bulan KKP Peringkat Fakulti Pertanian 2023.

Updated:: 07/09/2023 [wazien]

FACULTY OF AGRICULTURE