Agriculture Career Fair (ACF) | FAKULTI PERTANIAN
» PRASISWAZAH » Latihan Industri & Pembangunan Kerjaya » Agriculture Career Fair (ACF)

Agriculture Career Fair (ACF)

Agriculture Career Fair diadakan sebagai salah satu matlamat menyiapkan kebolehpasaran graduan dan persediaan ke Latihan Industri. Ia merupakan satu platform khas di mana industri dalam bidang pertanian berpeluang memperkenalkan syarikat masing-masing kepada pelajar UPM secara langsung dan memberi peluang kepada pelajar untuk mengenali syarikat dengan lebih mendalam serta membuat persiapan awal sebelum menjalani kursus latihan industri. Untuk jangka panjang, melalui penganjuran ini, para graduan dapat memilih dan merancang future career selepas bergaraduat.

Selain sesi perkongsian dari pihak syarikat, kaunter rundingan kerjaya dan temuduga juga turut diadakan sepanjang program ini berlangsung. Lihat ACF 2023.

ACF@news

1. Pesta kerjaya tani bantu cari laluan kerjaya - Berita Harian (22 Mei 2023)

2. ACF2023 tingkat kebolehpasaran graduan pertanian - Utusan Malaysia (19 Mei 2023)

3. UPM anjur pameran kerjaya untuk tingkatkan kebolehpasaran graduan - DagangNews.com (15 Mei 2023)